Jäsentapaaminen 24.2.2020

Turvallisuusasiaa

Raili Kosonen kertoi tärkeää asiaa kodin turvallisuudesta ja tulipalojen ehkäisystä. Kannattaa laittaa näkyvälle paikalle tiedot omasta osoitteesta, omasta puhelinnumerosta ja hätänumero 112. Näin voit lukea ne suoraan hätätilanteessa, jossa voit olla hätääntynyt, etkä muista niitä.

Lieden päällä tai vieressä ei saa säilyttää mitään syttyvää. Liesi pitää muistaa kääntää pois päältä tai jo se alkaa unohtua, hankkia ajastin. Kodin pienkoneet kannattaa ottaa pois seinästä käytön jälkeen. Jatkojohtoja ei pitäisi ketjuttaa. Kynttilöitä ei saa jättää valvomatta, Näistä kaikista ja muustakin saamme syksyllä pelastuslaitoksen edustajan kokoukseemme kertomaan.

Marjaliisa RFiikonen kertoi vanhusten kaltoinkohtelusta. Järkyttävää on, että hyväksikäyttäjä on usein lähisukulainen, joka yrittää saada vanhukselta rahaa. Puhuttiin myös huijausyrityksistä eli ei kannata vastata vieraisiin ulkomaan numeroihin ja muistaa, että pankki tai poliisi ei koskaan pyydä pankkitilin numeroa tai pankkitunnuksia puhelimessa., Ikäihmistenkin kohdalla on todettu ns. rakkaushuijauksia, ei siis kannata ihastua suin päin netin välityksellä, vaan olla epäluuloinen.

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla ja pääset eteen- ja taaksepäin kuvassa alhaalla näkyvän nuolen avulla. Voit sulkea kuvat painamalla oikean alakulman ruksia

Raili Kosonen
Marjaliisa Riikonen