Jäsentapaamisessa 8.11.21 Reijo Vuorento

Yhdistyksemme jäsen Reijo Vuorento valotti meille sosiaali-ja terveydenhuollon uudistuksen vaikutuksia Helsingissä. Reino kertoi olevansa "sote-veteraani", koska on työvuosinaan Kuntaliitossa ollut mukana uudistuksen valmisteluvaiheissa vuosien jopa vuosikymmenen ajan. Helsinki on oma hyvinvointialueensa, joten meillä ei järjestetä aluevaaleja tammikuussa, vaan kaupunginvaltuusto päättää myös sote-asioista.

Helsinki voi myös itse järjestää ja rahoittaa palvelujaan. Helsingissä tulee siis päätettäväksi, järjestetäänkö palvelut isoissa hyvinvointikeskuksissa vai pienemmissä lähipalveluissa. Kuntavero tulee alenemaan ja sotealueita siis myös Helsinkiä rahoitetaan valtion varoista. Helsingissä ollaan huolissaan siitä, miten rahoitus toimii, kun se perustuu tarvelaskelmiin, jotka eivät välttämättä ole Helsingin palvelutarvetta katsoen tarkoituksenmukaisia. 

HUS:n toiminnan turvaaminen on tärkeää ja HUS:n rahoituksessa tulee ottaa huomioon sen erityistehtävät kriisitilanteiden varalta. Reijon esitys aiheutti vilkasta keskustelua. Varmaankaan ei ollut viimeinen kerta kun jäsenemme Reijo puhuu meille sote-asioista.

Ennen esitystä Mirja Pietarinen viritti aivomme ja kroppamme aivojumpan avulla. 

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla ja pääset eteen- ja taaksepäin kuvassa alhaalla näkyvän nuolen avulla. Voit sulkea kuvat painamalla oikean alakulman ruksia.

Aivojumppa Mirjan johdolla. Taustalla eskarilaiset seurasivat kiinnostuneina meitä, mutta heidät on yksityisyyden suojan vuoksi peitetty.
Veri alkoi mukavasti kohista.
Reijo Vuorento kertoi sotesta
ja häntä kuunneltiin tarkaavaisesti