Kodin paloturvallisuus 20.9.21

Jäsentapaamisessa saimme hyvän ja mielenkiintoisen esityksen kodin turvallisuudesta. Kouluttajat tulivat Helsingin Pelastuslaitokselta ja osasivat esittää asiat kiinnostavasti ja mieleenjäävästi. Saimme vinkkejä mm. palovaroitinten sijoitteluun ja muistutuksen, että varoitin pitäisi testata kerran kuukaudessa. Tiesitkö, että varoittimeen on saatavissa paristonsiirtokotelo, jolloin patterin voi testata ja vaihtaa ilman kiipeämistä. 

Sovimme, että opettelemme yhdessä ensi maanantaina lataamaan 112-sovelluksen puhelmieen sekä sen, miten ICE-kortin voi tulostaa netistä. 

Saimme myös selkeät ohjeet, miten tulipalon sattuessa pitää toimia. Jos asunnossasi palaa, mene ulos ja sulje ovi perässäsi, mutta jos rappukäytävässä palaa, pysy asunnossa tai mene parvekkeelle ja pidä ovi kiinni. Lieden ja kynttilöiden kanssa kannattaa aina olla varovainen.

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla ja pääset eteen- ja taaksepäin kuvassa alhaalla näkyvän nuolen avulla. Voit sulkea kuvat painamalla oikean alakulman ruksia.

Turvallisuuskouluttajat vauhdissa
Tarkkaavaisia kuulijoita
Esitys aiheutti keskustelua ja ahaa-elämyksiä