Toimintasuunnitelma vuodelle 2020

Yhdistyksen toiminta-ajatus on lisätä eläkkeensaajien elinvoimaa ja vähentää heidän turvattomuuden ja yksinäisyyden tunnettaan, lisätä yhteisöllisyyttä, antaa mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen ja toimia muiden Oulunkylässä toimivien yhdistysten kanssa kaupunginosan viihtyvyyden ja turvallisuuden parantamiseksi.

Jäsentapaamiset jatkuvat maanantaisin nuorisotalo Nuotan tiloissa. Hallitus kokoontuu vähintään kuusi kertaa vuodessa.

Jäsentapaamisten teemoina ovat ajankohtaiset asiat. Juhlistamme jäsenten syntymäpäiviä sekä äitien- ja isänpäivät. Harjoitamme aktivoivaa liikuntaa esimerkiksi pelaamalla bocciaa sekä ulko- että sisätiloissa. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme ohjattuja liikuntatuokioita jäsentapaamisissa. Mielen piristykseksi ohjelmassa on ”tämän runon haluaisin kuulla”-tyyppistä kirjallista ja musiikillista aktivointia. Kiinnitämme toiminnassa erityistä huomiota muistiasioihin.

Lisäksi jäsenet järjestävät monenlaista vaihtelevaa ohjelmaa. On mm. bingo ja yhteislaulua. Kahvittelun lomassa keskustelemme vapaamuotoisesti ja luomme pohjaa ystävyyssuhteille. Perinteisen joululounaan syömme yhdessä.

Kutsumme jäsentapaamisiin eri asioiden asiantuntijoita. Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä sosiaaliturvan uudistuksia seurataan erityisesti, koska ne vaikuttavat jäsentemme hyvinvointiin.

Tapaamisten lisäksi järjestämme retkiä, käymme konserteissa, teattereissa ja näyttelyissä yhdessä lähialueiden eläkkeensaajayhdistysten kanssa. Eläkkeensaajien Keskusliiton ja Helsingin piirin koulutukseen ja tapahtumiin osallistumme mahdollisuuksien mukaan.

Kevään retki on tarkoitus suunnata Riihimäen lasimuseoon ja Hyvinkään taiteilijataloihin Humalaan ja Krapulaan.

Uusia jäseniä etsitään aktiivisesti. Tehostamme tiedonkulkua mm.  kotisivujen avulla ja Oulunkyläinen: Pohjoiset Esikaupungit -lehden palstoilla. Tehokkainta jäsenhankintaa on kuitenkin se, että omat jäsenemme levittävät tietoa toiminnastamme tuttavapiirilleen ja naapurustoonsa.

EKL:n Helsingin piirillä on oma facebook-ryhmä, josta tiedotetaan jäsenille. Sen käytöstä saatavien kokemusten perusteella hallitus selvittää oman facebook-ryhmän tarvetta.

Kaupungin avustus on pieni, ja käytettävissä vain tiedotukseen. Tiedotukseen käytämme pääasiassa Yhdistysavaimen jäsentiedotteita sähköpostilla ja kirjeenä. Jäsenmaksut ovat suurin tulonlähde, kahvikassa ja pari kertaa vuodessa toteutettavat arpajaiset tuovat jonkin verran lisää rahaa. Hallitus hakee aktiivisesti uusia tulonhankkimismuotoja.