Vuosikertomukset

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2018

YLEISTÄ

Toiminta perustui lähes viikoittaiseen tapaamiseen, joita oli 25. Erilaisia konsertti-, teatteri- ym. retkiä oli kuusi. Tapaamispaikkanamme oli edelleen Nuotta.

AKTIVITEETIT

Neljässä jäsentapaamisessa oli ulkopuolisia puhujia. Keväällä kuultiin Vappu Taipaleen ajatuksia sotesta. Syksyllä nähtiin Villasukkateatterin Rakkaus-näytelmän ensimmäinen osa, Tiina Rytky kertoi seurakuntavaaleista ja Tarja Pajunen sosiaalipolitiikan näkymistä. 21 tapaamisessa oli runsaasti omaa ohjelmaa. Yhteislaulun, bingon ja arpajaisten lisäksi oltiin parikin kertaa mielirunojen äärellä Ritva Koivusen johdolla, joulun alla olivat mukana myös Tuulikki Lepomäki-Lahtinen ja Martti Lintunen joulurunojen, -laulujen ja -muistojen parissa. Matkailu kiinnosti:  Sisko Puustinen kertoi Israelin matkastaan lintuharrastajan perspektiivistä, Marjaliisa Riikonen ja Antti Karila kertoivat Intian muistoja. Antti Karila ja Seija Björklund kertoivat kuvien kera Albaniasta ennen ja nyt, ja Seija Björklund vielä Tiibetin matkansa mielikuvia. Marjaliisa Riikosen aiheena oli ruokamuistot, Tuulikki Lepomäki-Lahtinen kertoi eläkkeistä ja Kaija Leena Sinkko puhui ikääntyvien arjesta ja juhlasta ja Martti Lintunen esitti musiikkia ja kuvia. Seija Björklundin piti pariinkin kertaan tietovisan. Äitienpäivänä ja joulujuhlissa saimme taas kuulla päiväkoti Norpan eskarilaisten esityksiä. Juhlintaa lisäsivät perinteiset isänpäivä- ja syntymäpäiväjuhlat. Sääntömääräiset kokoukset olivat 26.3. ja 29.10. Jäsentapaamisten osanottajamäärät vaihtelivat 25 ja 35 välillä.

Kevätretki suuntautui  Suomen teollisuuden syntysijoille Länsi-Uudellemaalle. Katselimme bussin ikkunasta vanhoja ruukkeja samalla kun kuulimme niistä tietoja. Tarkemmin perehdyttiin Raaseporin linnan raunioihin ja Mustion kartanoon. Molemmissa erinomaiset oppaat antoivat runsaasti mielenkiintoista tietoa entisistä ajoista. Lisäksi retkeen sisältyi käynti sekä punaisten että valkoisten muistomerkeillä, olihan kansamme vaikeimmasta ajasta, sisällissodasta kulunut 100 vuotta. Musiikkia kävimme kuuntelemassa kolme kertaa Malmitalossa Ogelin Big Bandin konsertti, Eero Ojasen juhlakonsertti ja Retrosistersien konsertti. Teatterissa kävimme kaksi kertaa ensin Stoassa katsomassa Seela Sellan sykähdyttävän esityksen pieni eläin ja sitten Malmitalossa Musiikkiteatteri Kapsäkin näytelmän Marian sydän. Lisäksi jäseniämme osallistui EKL:n Helsingin piirin kesäteatteriretkelle Tampereelle katsomaan Ehtoolehdon sankareita. Perinteinen joululounas syötiin ravintola Nyyrikissä.

Vuoden aikana on pyritty tiedottamaan tapahtumista kotisivujen kautta ja Ogelin ja kirjaston ilmoitustauluille laitettujen ilmoitusten avulla. Piirin tilaisuuksiin on osallistuttu jossain määrin, samoin koulutukseen.

TALOUS

Talous oli lähes yksinomaan jäsenmaksujen ja arpajais- ja kahvitulojen varassa. Kaupunki avusti tiedotusta ja saamme tilat käyttöömme ilman vuokraa. Ulkopuolelle suunnattujen virkistysretkien sponsoroiminen kerhon varoista on vähentynyt. Kertomusvuonna ei enää  tilattu ulkopuolisilta musiikkituokioita juhlien yhteydessä. 

JÄSENISTÖ

Jäseniä oli vuoden lopussa 42. Seitsemän jäsentä poistui eri syiden johdosta ja kaksi liittyi. Hallitus on pyrkinyt tehostamaan jäsenhankintaa, mutta tulokset eivät ole kovin lupaavia.

HALLINTO JA EDUSTUKSET

Hallitukseen kuuluivat Antti Karila puheenjohtajana, Anja Väikäs varapuheenjohtajana, Anneli Koivisto sihteerinä ja jäsenkirjurina, Anna-Liisa Bergström taloudenhoitajana, sekä varsinaisina jäseninä Seija Björklund, Seppo Hölttä, Ritva Koivunen, Raili Kosonen ja Sisko Puustinen, varalla  Tuulikki Lepomäki-Lahtinen, Martti Lintunen, Marjaliisa Riikonen ja Riitta Talja.  Hallitus kokoontui 6 kertaa.

Toiminnantarkastajina toimivat  Timo Lahtinen ja Ritva Kyöstiö, varalla Pentti Pesonen. Kahvinkeitosta ja siihen liittyvistä muista tehtävistä huolehtivat Raili Kosonen ja Maire Sinisalo. Tiedottajina toimivat Seppo Hölttä ja Tuulikki Lepomäki-Lahtinen.

Yhdistyksen edustaja EKL:n piirin hallituksessa oli Antti Karila. Piirikokousedustajana toimi Anneli Koivisto, varalla Tuulikki Lepomäki-Lahtinen.