Vuosikertomukset

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2019

YLEISTÄ

Toiminta perustui viikkotapaamisiin, joita oli 25. Erilaisia konsertti-, teatteri- ym. retkiä oli kahdeksan. Tapaamispaikkanamme oli edelleen Nuotta.

AKTIVITEETIT

Kymmenessä jäsentapaamisessa oli ulkopuolisia alustajia ja yksi teatteriesitys. Kevään eduskunta- ja EU-vaalit näkyivät ohjelmassa siten, että Mikkel Näkkäläjärvi kävi kertomassa EU:sta, Tiina Rytky ilmastonmuutoksesta ja Pentti Arajärvi sosiaalipolitiikasta.  Keväällä saatiin tietoa sekä fyysisestä että psyykkisestä hyvinvoinnista ensin fysioterapeutti Annika Timosen esityksessä ja sitten psykologi Pirkko Lahden innostavassa luennossa. Villasukkateatteri esitti rakkaustarinan toisen osan. Sinikka Koivuniemi kertoi kirjastaan Tarjoilijana Helsingin Olympialaisissa. Keväällä kuultiin omien jäsentemme esittämiä runoja, eläkeasiaa ja matkakertomuksia, vauhdissa Ritva Koivunen, Tuulikki Lepomäki-Lahtinen ja Seija Björklund sekä Martti Lintunen.

Kevätretken teimme Kotkaan. Tutustuimme Merikeskus Wellamoon, teimme kiertoajelun kaupungilla ja tutustuimme mm. Sapokan vesipuistoon. Kävimme myös Sunilan asuinalueella ja söimme lounaan entisessä yleisessä saunassa, nykyisessä Wanhassa Fiskarissa. Kotimatkalla poikkesimme vielä Langinkosken Keisarillisessa Kalamajassa.

Syksyn aloitimme Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimiehen Kristiina Vainion johdolla pohtien Miten meitä huijataan ja miten sen voisi estää. Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja puhui meille sosiaali- ja vanhuspalveluista. Maunulanseudun Eläkkeensaajien puheenjohtaja Matti Kaskenaho kertoi EKL:n Helsingin piirin tekemästä eläkeläisten köyhyyden selvityksestä. Viking Line esitteli toimintaansa. Antti Karila kertoi meille EU:sta ja Tuulikki Lepomäki-Lahtinen kertoi tutkimuksesta Ihan pihalla, ikäihmiset digimaailmassa. Seija Björklund testasi tietojamme.

Perinteiseen tapaan joimme kakkukahvit tasavuosia täyttäneiden jäsentemme kunniaksi. Myös äitien kunniaksi juotiin kakkukahvit ja esitettiin omaa ohjelmaa. Isänpäiväjuhlassa saimme kakkukahvien ohella kuulla Risto Björkmanin laulavan. Jouluna kuulimme eskarilaisten lauluja. Arvat menivät kaupaksi kaksissa arpajaisissa. Kulttuuririennoissa hyödynsimme Malmitalon hyvää tarjontaa.

Sääntömääräiset kokoukset olivat 25.3. ja 28.10. Jäsentapaamisten osanottajamäärät vaihtelivat 21 ja 30 välillä, keskimäärin 25 henkilöä eli n. 57 prosenttia jäsenistämme. Joululounaalla Nyyrikissä oli liki 75 prosenttia jäsenistämme.

Vuoden aikana tiedotus on hoidettu kotisivujemme kautta. Sähköpostilla tiedotteita on lähetetty niille, joilla on sähköpostiosoite. Jäsenkirjeitä on lähetetty seitsemän kappaletta kotisivujemme ohjelman kautta.

TALOUS

Talous oli lähes yksinomaan jäsenmaksujen ja arpajais- ja kahvitulojen varassa. Kaupunki avusti tiedotusta ja saamme tilat käyttöömme ilman vuokraa. Ulkopuolelle suunnattujen virkistysretkien sponsoroiminen kerhon varoista on vähentynyt.

JÄSENISTÖ

Jäseniä oli vuoden lopussa 44. Neljä jäsentä liittyi vuoden aikana, mutta eri syiden johdosta neljä jäsentä poistui, joten nettojäsenmäärä pysyi ennallaan.

HALLINTO JA EDUSTUKSET

Hallitukseen kuuluivat Antti Karila puheenjohtajana, Seppo Hölttä varapuheenjohtajana, Tuulikki Lepomäki-Lahtinen sihteerinä, Anneli Koivisto taloudenhoitajana ja jäsenkirjurina, Ritva Koivunen kulttuurivastaavana ja Raili Kosonen kahvivastaavana sekä muina varsinaisina jäseninä Anja Väikäs, Pentti Pesonen ja Riitta Talja sekä varajäseninä Seija Björklund, Sisko Puustinen ja Tuula Harju.

Toiminnantarkastajina toimivat Ritva Kyöstiö ja Anna-Liisa Bergström. Kahvinkeitosta ja siihen liittyvistä muista tehtävistä huolehtivat Raili Kosonen, Maire Sinisalo ja Ritva Koivunen. Tiedottajina toimivat Seppo Hölttä ja Tuulikki Lepomäki-Lahtinen.

Yhdistyksen edustaja EKL:n piirin hallituksessa oli Antti Karila. Piirikokousedustajana toimi Anneli Koivisto, varalla Tuulikki Lepomäki-Lahtinen.